Aturada des de les 11h a 12h i concentracions de protesta al institut
Descarrega el cartell | Descarrega el manifest
La lluita continua!
Els i les estudiants dels instituts públics del País Valencià portem setmanes denunciant les lamentables condicions en les que estem obligats a fer classe. En plena tercera onada de la Covid-19, els nostres centres segueixen sense ser espais segurs.
Tant la Conselleria d’Educació com el propi Ministeri d’Educació s’han negat rotundament a posar en marxa mesures contundents per frenar l’avanç de la pandèmia a les nostres aules. Malgrat que la comunitat educativa hem insistit en la urgència de posar en marxa un pla de rescat a l’escola pública, per invertir recursos econòmics, materials i humans en defensa de la nostra salut i drets, les administracions educatives han mirat cap a una altra banda i ara som nosaltres, els professors, estudiants i les nostres famílies, qui estem pagant les conseqüències.
Continuem amb 25 o més alumnes per classe, no hi ha personal per executar els protocols sanitaris, ni infermers als nostres centres, els nostres professors han de fer malabars per poder explicar el temari... A més a més, quan algú de nosaltres hem de fer quarantena, ens trobem amb una altra greu realitat: la bretxa digital que colpeja a la majoria de les famílies treballadores i que en definitiva ens expulsa del sistema educatiu durant setmanes. És indignant que la Conselleria no hagi organitzat un pla educatiu per garantir l’accés a l’educació a totes i tots. L’escola pública ha de ser un ariet per lluitar contra la desigualtat social i no al contrari!
La “solució” de mantenir les finestres obertes durant tot el dia per ventilar les aules sembla una broma de mal gust, però no ho és. Durant la onada de fred d’aquest gener les nostres classes s’han convertit en autèntiques neveres: hem fet classe a temperatures de 5 graus –amb el risc d’agafar una pneumònia–, amb bufandes, guants i tapats amb mantes. El temporal marxarà però l’hivern continua i la comunitat educativa no podem suportar més que es jugui amb la nostra salut i el nostre futur.
La falta d’infraestructures, de materials i de serveis a l’ensenyament públic no han arribat ni amb la pandèmia ni amb la borrasca, sinó que són les conseqüències de les retallades i la política de privatitzacions aplicada durant anys a l’escola pública: calefaccions que no s’encenen, finestres que no tanquen, sostres que es cauen a trossos, barracons on una climatització adequada es una utopia i se’ns condemna a fer classe amb molt fred a l’hivern i amb molta calor a l’estiu.
Des del Sindicat d’Estudiants sabem que la tràgica situació que vivim als nostres instituts i escoles té responsables. La Conselleria d’Educació va anunciar a so de bombo i plateret les mesures adoptades al setembre per la tornada a les aules, un pla que ja vam denunciar molt insuficient, com ara s’està demostrant. Davant la greu crisi que ens colpeja no valen mitges tintes! Han de rectificar ja i defensar en les paraules i els fets una escola pública, de qualitat, gratuïta i digna.
El passat 14 i 15 de gener, a desenes d’instituts de València, Alacant i Castelló vam organitzar concentracions i protestes als nostres centres per exigir solucions immediates. Davant la falta de resposta i la desídia que les administracions educatives estan mostrant, fem una crida a totes les i els estudiants del País Valencià el proper 21 de gener a ATURAR les classes des de les 11h a les 12h i a organitzar CONCENTRACIONS de protesta al centre d’estudis per exigir:
1. Mesures reals i contundents contra la Covid-19. Per un pla de rescat a l’escola pública! Baixada de les ràtios a 15 alumnes per aula, contractació de desenes de milers de professors per garantir el desdoblament dels grups. Màquines de renovació de l’aire i filtres HEPA a tots els centres públics, així com provisió de màscares, guants, gels desinfectats i tots els materials sanitaris necessaris.
2. Mesures per acabar amb el fred a les nostres aules. Condicionament immediat dels sistemes de calefacció i climatització als centres públics. Rehabilitació de tots els edificis i instal·lacions amb problemes estructurals i construcció d’instituts públics per acabar d’una vegada per totes amb els barracons.
3. Mesures per protegir el jovent i les nostres famílies. Garantir els nostre dret a la salut dins i fora de les aules. Sanitat pública i d’accés als hospitals i centres de salut per a totes les famílies. Nacionalització de les elèctriques perquè tots els recursos vagin destinats contra la pobresa energètica i a que ningú quedi exposat a la Covid ni al fred.
També fem una crida als sindicats de professors, especialment al STEPV, i a les organitzacions de les famílies a sumar-se a aquesta acció i a impulsar conjuntament la lluita. Amb la mobilització conjunta de la comunitat educativa podrem aconseguir les nostres reivindicacions!
Posa’t en contacte amb nosaltres si necessites ajuda per organitzar les accions al teu centre d’estudis a través del nº de telèfon 685 09 84 82, del correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o les nostres xarxes socials.
_ _ _ _
País Valencià · ¡El jueves 21 paramos las clases por unas condiciones de estudio dignas!
Paro de las 11h a 12h y concentraciones de protesta en el instituto
¡La lucha continúa!
Los y las estudiantes de los institutos públicos del País Valencià llevamos semanas denunciando las lamentables condiciones en las que estamos obligados a dar y hacer clase.
En plena tercera ola de la Covid-19, nuestros centros siguen sin ser espacios seguros. Tanto la Conselleria d’Educació como el propio Ministerio de Educación se han negado rotundamente a poner en marcha medidas contundentes para frenar el avance de la pandemia en nuestras aulas. A pesar de que la comunidad educativa hemos insistido en la urgencia de poner en marcha un plan de rescate en la escuela pública, para invertir recursos económicos, materiales y humanos en defensa de nuestra salud y derechos, las administraciones educativas han mirado hacia otro lado y ahora somos nosotros, los profesores, estudiantes y nuestras familias, que estamos pagando las consecuencias.
Continuamos con 25 o más alumnos por clase, no hay personal para ejecutar los protocolos sanitarios, ni enfermeros en nuestros centros, nuestros profesores deben hacer malabares para poder explicar el temario... Además, cuando alguno de nosotros tenemos que hacer cuarentena, nos encontramos con otra grave realidad: la brecha digital que golpea a la mayoría de las familias trabajadoras y que en definitiva nos expulsa del sistema educativo durante semanas. Es indignante que la Conselleria no haya organizado un plan educativo para garantizar el acceso a la educación para todas y todos. ¡La escuela pública debe ser un ariete para luchar contra la desigualdad social y no al contrario!
La "solución" de mantener las ventanas abiertas durante todo el día para ventilar las aulas parece una broma de mal gusto, pero no lo es. Durante la ola de frío de este enero nuestras clases se han convertido en auténticas neveras: hemos hecho clase a temperaturas de 5 grados -con el riesgo de coger una neumonía-, con bufandas, guantes y tapados con mantas. El temporal se irá, pero el invierno continúa y la comunidad educativa no podemos soportar más que se juegue con nuestra salud y nuestro futuro.
La falta de infraestructuras, de materiales y de servicios a la enseñanza pública no han llegado ni con la pandemia ni con la borrasca, sino que son las consecuencias de los recortes y la política de privatizaciones aplicada durante años en la escuela pública: calefacciones que no se encienden, ventanas que no cierran, techos que se caen a pedazos, barracones donde una climatización adecuada es una utopía y se nos condena a dar clase con mucho frío en invierno y con mucho calor en verano.
Desde el Sindicato de Estudiantes sabemos que la trágica situación que vivimos en nuestros institutos y escuelas tiene responsables. La Conselleria d’Educació anunció a bombo y platillo las medidas adoptadas en septiembre para la vuelta a las aulas, un plan que ya denunciamos muy insuficiente, como se está demostrando. ¡Ante la grave crisis que nos golpea no valen medias tintas! Deben rectificar ya y defender en las palabras y los hechos una escuela pública, de calidad, gratuita y digna.
El pasado 14 y 15 de enero, en decenas de institutos de València, Alacant y Castelló organizamos concentraciones y protestas en nuestros centros para exigir soluciones inmediatas. Ante la falta de respuesta y la desidia que las administraciones educativas están mostrando, llamamos a todas las y los estudiantes del País Valencià el próximo 21 de enero a PARAR las clases desde las 11h a las 12h y a organizar CONCENTRACIONES de protesta en el centro de estudio para exigir:
1. Medidas reales y contundentes contra la Covid-19. ¡Por un plan de rescate en la escuela pública! Bajada de las ratios a 15 alumnos por aula, contratación de decenas de miles de profesores para garantizar el desdoblamiento de los grupos. Máquinas de renovación del aire y filtros HEPA en todos los centros públicos, así como provisión de máscaras, guantes, geles desinfectados y todos los materiales sanitarios necesarios.
2. Medidas para acabar con el frío en nuestras aulas. Acondicionamiento inmediato de los sistemas de calefacción y climatización en los centros públicos. Rehabilitación de todos los edificios e instalaciones con problemas estructurales y construcción de institutos públicos para acabar de una vez por todas con los barracones.
3. Medidas para proteger la juventud y nuestras familias. Garantizar nuestro derecho a la salud dentro y fuera de las aulas. Sanidad pública y de acceso a los hospitales y centros de salud para todas las familias. Nacionalización de las eléctricas para que todos los recursos vayan destinados contra la pobreza energética y que nadie quede expuesto ni la Covid ni al frío.
También hacemos un llamamiento a los sindicatos de profesores, especialmente al STEPV, y en las organizaciones de las familias a sumarse a esta acción y a impulsar conjuntamente la lucha. ¡Con la movilización conjunta de la comunidad educativa podremos conseguir nuestras reivindicaciones!
Ponte en contacto con nosotros si necesitas ayuda para organizar las acciones en tu centro a través del nº de teléfono 685 09 84 82, del correo Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o nuestras redes sociales.