Totes i tots a Plaça Sant Jaume!

Comunicat recollit als mitjans de comunicacó: VilaWeb - 20minutos - La Vanguardia - EuropaPress - El Punt Avui - Ara.cat - Betevé - El Nacional - Nació Digital - Racó Català

La sentència del judici farsa de l’1-O té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya. És una resposta a la victòria que vam obtenir en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, quan a través de la mobilització i l’organització popular vam exercir el dret democràtic de l’autodeterminació, votant a més de forma aclaparadora a favor de la República catalana. És una reacció a les desenes de mobilitzacions massives que durant anys ha protagonitzat el moviment d’alliberament nacional, amb l’objectiu majoritari de trencar amb la monarquia i el règim del 78, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals. Hem provocat la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys.

El Sindicat d’Estudiants hem impulsat de forma enèrgica la lluita contra la repressió franquista, per l’autodeterminació i per la República catalana dels treballadors i treballadores i el jovent, a través de nombroses vagues estudiantils i mobilitzacions on centenars de milers d’estudiants hem omplert els carrers amb una força formidable. I ara ens endinsem en una fase determinant. Ja s’ha iniciat una nova ofensiva de l’Estat espanyol contra els drets democràtics, com hem vist recentment amb l’empresonament de 7 membres dels CDRs. Des del Sindicat d’Estudiants volem refermar el nostre compromís amb la lluita per l’alliberament nacional i la necessitat d’enfortir la mobilització.

És per això que des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots i totes les estudiants de instituts i universitats de Catalunya a aturar les classes en el moment que es conegui la sentència i sortir massivament a Plaça Sant Jaume.

Així mateix, proposem al moviment estudiantil la celebració d’ una vaga general estudiantil de 72h, que consisteixi en:

• Dia 1: Mobilitzacions i accions a instituts i campus universitaris

• Dia 2: Manifestacions estudiantils pel matí. A Barcelona serà a les 12h a Plaça Universitat

• Dia 3: Confluència d’estudiants i treballadors/es en una vaga general amb manifestació unitària per la tarda.

Fem una crida a la celebració d'assemblees a tots els instituts i facultats per votar aquesta proposta i organitzar una resposta a l'alçada de l'ofensiva repressiva que enfrontem. 

L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa que vinculi la lluita per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista amb la lluita contra el règim que la genera i per la República socialista de Catalunya, que rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels oprimits i oprimides.

Ni un pas enrere! NO PASSARAN!

Totes i tots als carrers contra la repressió franquista!

.

.

.

El día que salga la sentencia del 1-O: Paramos las clases, ¡todos y todas a las calles! Huelga estudiantil de 72h

¡Todas y todos a Plaça Sant Jaume!

La sentencia del juicio farsa del 1-O tiene un objetivo muy claro: aplastar las aspiraciones de cambio social profundo del pueblo de Catalunya. Es una respuesta a la victoria que obtuvimos en el referéndum del 1 de octubre de 2017, cuando a través de la movilización y la organización popular, ejercimos el derecho democrático a la autodeterminación, votando de forma abrumadora a favor de la República catalana. Es una reacción a las decenas de movilizaciones masivas que durante años ha protagonizado el movimiento de liberación nacional, con el objetivo mayoritario de romper con la monarquía y el régimen del 78, echar atrás los recortes de la derecha española y catalana, acabar con la pesadilla de los desahucios y la precariedad laboral y poner fin a las sentencias machistas y patriarcales. Hemos provocado la crisis más importante del régimen capitalista del 78 en cuarenta años.

El Sindicat d'Estudiants hemos impulsado de forma enérgica la lucha contra la represión franquista, por la autodeterminación y por la República catalana de los trabajadores, trabajadoras y la juventud, a través de numerosas huelgas estudiantiles y movilizaciones en las que centenares de miles de estudiantes hemos llenado las calles con una fuerza formidable. Y ahora nos adentramos en una fase decisiva. Ya se ha iniciado una ofensiva del Estado español contra los derechos democráticos, como hemos visto recientemente con el encarcelamiento de 7 miembros de los CDRs. Desde el Sindicatd´Estudiants queremos reafirmar nuestro compromiso con la lucha por la liberación nacional y la necesidad de fortalecer la movilización.

Es por esto que desde el Sindicatd´Estudiants hacemos un llamamiento a todos y todas las estudiantes de institutos y universidades de Catalunya a parar las clases en el momento que se conozca la sentencia y a salir masivamente a Plaça Sant Jaume.

Así mismo, proponemos al movimiento estudiantil la celebración de una huelga general estudiantil de 72h que consista en:

• Día 1: Movilizaciones y acciones en institutos y campus universitarios.

• Día 2: Manifestaciones estudiantiles por la mañana. En Barcelona será a las 12h desde Plaça Universitat

• Día 3: Confluencia de estudiantes y trabajadores en una huelga general con manifestación unitaria por la tarde.

Hacemos un llamamiento a la celebración de asambleas en todos los institutos y facultades para votar esta propuesta y organizar una respuesta a la altura de la ofensiva represiva que enfrentamos.

La única manera de vencer es a través de la movilización de masas y con una estrategia combativa que vincule la lucha por la libertad de los presos políticos, el retorno de los exiliados el fin de la represión franquista con la lucha contra el régimen que la genera y por la República socialista de Catalunya, que contaría con el apoyo mayoritario de la clase trabajadora y de los oprimidos y oprimidas.

¡Ni un paso atrás! ¡No pasarán!

¡Todas y todos a las calles contra la represión franquista!