Sindicat d’Estudiants
[Ver vídeos al final del texto]
El pasado miércoles 16 de julio se celebró la primera asamblea de “Guanyem Barcelona” en el distrito obrero barcelonés de Nou Barris. Con una asistencia de 500 personas, contó con la presencia de Ada Colau, que insistió en los puntos centrales planteados en el acto de presentación que se celebró en Barcelona a finales de junio, entre otros: la fuerza que tenemos, la necesidad de la confluencia de las organizaciones que luchan y de los movimientos sociales, la existencia real de recursos para solventar las necesidades de la gente, la necesidad de la crítica compañera… Un punto muy destacable de su discurso fue la crítica al capitalismo.
Planteó la idea de que a pesar de la supuesta recuperación económica y de los brotes verdes del gobierno no vamos a volver a la situación anterior a la crisis. Debido a todos los derechos que se han suprimido estos años estamos en una situación que se aproxima cada vez más a la esclavitud y se han llevado por delante lo poco que había de “estado del bienestar”. Además, como saben que nos estamos organizando están aprobando medidas represivas, como la ‘ley mordaza’. Vamos hacia el abismo, planteó, pero el guión no está escrito y podemos acabar el final de esta historia.
Previamente a la intervención de Ada Colau habló Àngels Rabadà, una compañera de la Asamblea Groga, maestra y activista de Nou Barris. Tras la exportavoz de la PAH intervino Ernest Morales explicando el funcionamiento de “Guanyem Barcelona” y qué se puede hacer para impulsar esta iniciativa. Tras finalizar los ponentes intervinieron activistas de diversos movimientos sociales, entre ellos, Borja Latorre, portavoz del Sindicat d’Estudiants que planteó el apoyo de nuestra organización a esta iniciativa, y la importancia de que la mayoría que ya tenemos en las calles se transforme en mayoría en las urnas. También planteó la necesidad, como indica constantemente la compañera Ada, de que esta Plataforma se base en la movilización, no sólo de cara a las elecciones, sino también, y sobretodo, después. También se denunció el papel de CiU y cómo coincide, en lo esencial, con el PP, algo que fue muy aplaudido. Posteriormente intervinieron compañeros activistas del distrito en defensa de la cultura, de la Plataforma en Defensa de la Sanidad Pública, y de la Asociación de Vecinos de Roquetes.
El Sindicat d’Estudiants participó activamente en la organización del acto. Durante el fin de semana se hicieron diversas pegadas de cara a anunciarlo, poniendo carteles en las calles y en los comercios, con muy buen recibimiento por parte de los vecinos. Desde el Sindicat d’Estudiants nos hemos volcado con esta iniciativa ya que creemos que se trata de un gran paso delante de cara a cambiar las cosas y desalojar a la derecha, tanto a CiU como al PP, en Barcelona, y en el resto del Estado.
En el acto el Sindicat d’Estudiants repartimos una hoja planteando la necesidad de reforzar este proceso, y difundiendo la huelga estudiantil que hemos convocado para el 21, 22 y 23 de octubre contra la LOMCE, la LEC y los recortes, y nuestra intención de utilizar esta huelga como una palanca más para contribuir a desarrollar y fortalecer el proceso iniciado con “Guanyem Barcelona”. Creemos que éste ha sido un nuevo paso adelante, que se suma ya a las Asambleas de Sants y El Clot, también masivas, y a las que se han unido ya la de l'Eixample Dret y otras que se irán concretando próximamente, y que reflejan que miles de personas quieren participar en política, hacer política, y que ya no consentirán que el destino de sus vidas sea delegado en aquellos que representan a banqueros y capitalistas.
Hoja distribuida por el Sindicat d’Estudiants: http://www.sindicatdestudiants.net/images/panfleto_nou_barris_web.pdf
Acte de Guanyem Barcelona a Nou Barris. Un nou èxit d'assistència i participació!
Sindicat d’Estudiants
[veurevídeos dela finaldel text]
Dimecres passat 16 de juliol es va celebrar la primera assemblea de “Guanyem Barcelona” al districte obrer barceloní de Nou Barris. Amb una assistència de 500 persones, va comptar amb la presència d'Ada Colau, que va insistir en els punts centrals plantejats en l'acte de presentació que es va celebrar a Barcelona a finals de juny, entre d’altres: la força que tenim, la necessitat de la confluència de les organitzacions que lluiten i dels moviments socials, l'existència real de recursos per solucionar les necessitats de la gent, la necessitat de la crítica companya… Un punt molt destacable del seu discurs va ser la crítica al capitalisme. Va plantejar la idea que malgrat la suposada recuperació econòmica i dels brots verds del govern no tornarem a la situació anterior a la crisi. A causa de tots els drets que s'han suprimit aquests anys estem en una situació que s'aproxima cada vegada més a l'esclavitud i s'han portat per davant el poc que havia “d’estat del benestar”. A més, com saben que ens estem organitzant estan aprovant mesures repressives com la “llei mordassa”. Anem cap a l'abisme, va plantejar, però el guió no està escrit i podem acabar el final d'aquesta història.
Prèviament a la intervenció d'Ada Colau va parlar l’Àngels Rabadà, una companya de l'Assemblea Groga, mestra i activista de Nou Barris. Després de l’exportàveu de la PAH va intervenir l’Ernest Morales explicant el funcionament de “Guanyem Barcelona” i què es pot fer per impulsar aquesta iniciativa. Després de finalitzar els ponents van intervenir activistes de diversos moviments socials, entre ells, Borja Latorre, portaveu del Sindicat d’Estudiants que va plantejar el suport de la nostra organització a aquesta iniciativa, i la importància que la majoria que ja tenim als carrers es transformi en majoria en les urnes. També va plantejar la necessitat, com indica constantment la companya Ada, que aquesta Plataforma es basi en la mobilització, no només de cara a les eleccions, sinó també, i sobretot, després. També es va denunciar el paper de CiU i com coincideix, en l'essencial, amb el PP, quelcom que va ser molt aplaudit. Posteriorment van intervenir companys activistes del districte en defensa de la cultura, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, i de l'Associació de Veïns de Roquetes.
El Sindicat d’Estudiants va participar activament en l'organització de l'acte. Durant el cap de setmana es van fer diverses pegades de cara a anunciar-ho, posant cartells als carrers i als comerços, amb molt bona rebuda per part dels veïns. Des del Sindicat d’Estudiants ens hem bolcat amb aquesta iniciativa ja que creiem que es tracta d'un gran pas davant de cara a canviar les coses i desallotjar a la dreta, tant a CiU com al PP, a Barcelona, i a la resta de l'Estat.
En l'acte el Sindicat d’Estudiants repartim una fulla plantejant la necessitat de reforçar aquest procés, i difonent la vaga estudiantil que hem convocat pel 21, 22 i 23 d'octubre contra la LOMCE, la LEC i les retallades, i la nostra intenció d'utilitzar aquesta vaga com una palanca més per contribuir a desenvolupar i enfortir el procés iniciat amb “Guanyem Barcelona”. Creiem que aquest ha estat un nou pas endavant, que es suma ja a les Assemblees de Sants i El Clot, també massives, i a les quals s'han unit ja la de l'Eixample Dret i unes altres que s'aniran concretant pròximament, i que reflecteixen que milers de persones volen participar en política, fer política, i que ja no consentiran que el destí de les seves vides sigui delegat en aquells que representen a banquers i capitalistes.
Videos de la intervenció de Borja Latorre del Sindicat d’Estudiants:
Full en PDF repartit pel Sindicat d’Estudiants: http://www.sindicatdestudiants.net/images/panfleto_nou_barris_web.pdf