valencia27m5Milers d’estudiants als carrers d’Alacant, València i altres localitats

La vaga del 26 i 27 ha demostrat de nou que la joventut no volem ni la LOMCE ni al ministre Wert ni al Govern. Aproximadament un 95% d'atur el dia de hui (92% ahir) és un percentatge quasi unànim que mostra les ganyes de lluita dels estudiants. La major part dels que van anar a classe van ser alumnes de 2on. de Batxillerat, preocupats ja per la finalització de curs i etapa. La vaga també va ser molt majoritària a les universitats de València, Alacant, la Miguel Hernández (d’Elx).

(FOTOS Y VÍDEO EN EL INTERIOR)


Ha hagut manifestacions i protestes de diferents tipus en moltes localitats (Elx,Sarrià, Teulada, Alcoi...), destacant la d'Alacant capital, on uns quatre mil estudiants s'han manifestat amb bon ànim. També ha hagut una manifestació de 2.000 persones a València capital. Totes les manifestacions han sigut pacífiques, animades i contundents.

El primer dia de vaga la pràctica unanimitat de la vaga ja feia presagiar els bons resultats del dia 27. El 26 diferents piquets informatius van fer la seua funció, demanant solidaritat als treballadors, en moltes localitats, destacant el barri de Benicalap a València. I el Sindicat d’Estudiants de La Vega Baixa va organitzar una manifestació a Orihuela, on es va denunciar l’actitud avassalladora i antidemocràtica de la direcció i els propietaris del centre religiós concertat San José Obrero, que es nega a reconèixer els nostres drets d’expressió, organització i vaga.

En el cas de València la capçalera del Sindicat d'Estudiants ha estat acompanyada per una pancarta portada per un nombrós grup de pares i mares del CEIP Ciutat de Cremona (Alaquàs), centre que és un exemple de lluita contra l'eliminació d'unitats i que intenta correctament estendre la seua lluita.

També ha acompanyat la capçalera una altra pancarta del Colectivo de Estudiantes Ecuatoguineanos, que deia 'Todos somos migrantes, no más represión, no más muertes en las fronteras', reivindicacions que el Sindicat d'Estudiants fa seues.

A l'acabar la mobilització, a la Pl. de l'Ajuntament, s'ha fet un acte, com és tradicional envalencia27m3 les nostres manifestacions. Ha parlat un portaveu de la Plataforma Tots Som Cremona-Cremona no es Tanca, un altre del col·lectiu equato-guineà, i també Joan Garcia, responsable del Sindicat a la Politècnica. Joan Garcia ha reivindicat un ensenyament públic, gratuït i en valencià, denunciant els atacs contra les llengües oprimides que suposa la LOMCE. També ha demanat solidaritat amb el CP Pare Català i la resta de centres afectats per l'eliminació de línies en valencià.

L'acte l‘ha tancat Ainoa Murcia, coordinadora del Sindicat d'Estudiants al País Valencià. En primer lloc, Ainoa ha denunciat la repressió patida pels estudiants de la Complutense el dia 26 i ha exigit l'immediat alliberament, sense càrrecs, dels detinguts, i la dimissió de José Carrillo (el rector) i de Cristina Cifuentes (delegada del Govern a Madrid). Després, ha insistit en que amb aquesta nova demostració de força al carrer no s'acaba la lluita, en que tenim prou força com per a tirar enrere a Wert i la seua llei, i tot el Govern del PP, com demostra la recent i impressionant Marxa de la Dignitat. Ainoa ha cridat a continuar la lluita, exigint als dirigents sindicals i de les federacions d'AMPAs, a la Plataforma Estatal i del País Valencià per l'Ensenyament Públic, que es posen al front. Des de l'S.E, pensem que aquestes plataformes (on participa el Sindicat) han d'impulsar, organitzar, coordinar i estendre la lluita, aquesta és la seua funció! I han de posar ja data a una nova vaga general de tota la comunitat educativa. Ainoa ha acabat recordant que la nostra és una lluita contra un sistema que ens nega el futur, el sistema capitalista, i que cal acabar amb ell amb l'ajuda de la majoria treballadora.

Per últim, Joan García ha animat als presents a organitzar-se en el Sindicat d'Estudiants.

La lluita continua! Fora Wert, fora la LOMCE!

valencia27m2valencia27m4valencia27m6